CepFonX@outlook.com

CepFonX Türkiye Teknolojik Yardım Platformu

Bizi takip edin & Yenilikleri Kaçırmayın!

17 Temmuz 2015 Cuma

Her Bireyde Bulunması Gereken CepFonX Yazılımlarını Edinin!

Posted by   on Pinterest

Bu makale tamamıyla CepFonX'e Aittir.Yazılı izin alınmadan kullanılması sonucunda ilgili makamlara başvurulur.İzinsiz herhangi bölümünü elektronik veya yazılı ortamlarda kopyalamanız,fotoğrafını çekmeniz, alıntılamanız veya herhangi bir yolla depolamanız yasaktır! Bu metin arşiv sitelerinde kayıtlı olarak tarihle beraber saklanmaktadır.

Bulunması gereken Yazılımlar

1-USB Driver

Bilgisayarınızın ve çeşitli yazılımların Telefonunuzu veya Cihazınızı görmesi için gerekli olan temel yazılımdır.
Her Cihaz için Farklı USB driverlar mevcuttur. USB driverin kurulu olmaması durumunda bilgisayar cihazınızı doğru algılamayabilir ve herhangi bir işlem sırasında istenmeyen hatalar ile karşılaşabilirsiniz.

Belli Başlı USB Driverleri Sizler için Buraya bırakıyorum.

Samsung USB DRİVER  Boyutu: 15.3 Mb


HTC USB DRİVER  V4.16.0.001 Boyutu:17.06 Mb


General MOBİLE USB DRİVER 


Replika(Mediatek) USB DRİVER (EKLENECEK)



2-Flashlama Yazılımları(ODİN,SP FLASH TOOL...)

Bu yazılımlar Android Telefonunuzun normal yollar ile değiştirilemeyen ROM hafızısını değiştirmeye yarıyor. Bu yazılımlarla mevcut Romunuzu yedekleyebilir,silebilir,yenisini kurabilirsiniz. Bu programlar çalışırken dikkatli olmalısınız. Arka planda çalışan bir Antivirüs ve ya Firewall uygulaması bloke edebilir buda işlem sırasında tamamlanamayacağından dolayı cihazınızda büyük hasarlara yol açabilir.Bu yazılımları kullanırken Kesinlikle USB kablosunun bilgisayrdan ayrılmamasına,Elektirik akımlarının düzenli olmasına ve kesilmemesine(Laptop kullanımını öneririm.) dikkat ediniz.


1-ODİN(Samsung Cihazlar için geçerlidir)

Odin Samsung Cihazlar içindir.
*Bazı klon cihazlar vardır onlarda sadece markası Samsungtur,Samsung ile herhangi bir bağlantısı yoktur.Klon cihazlar MTK MEDİATEK'TİR.

ODİN 3.09


ODİN 3.07 (Eski Versiyon)


2-SpFlashtool (General Mobile,Sony,MTK)



Bu yazılım ise pekçok cihaz için flashlama yazılımıdır.  Bu program ile General Mobile, Mediatek(MTK) cihazlarına Rom atabilir, Mevcut romun yedeğini alabilirsiniz. Ayrıca programda Test noktaları kontroü de mevcuttur.

Pek çok versiyonu bulunmaktadır. Bazı modeller (Cihazlar) yalnızca bazı versiyonları desteklemektedir. Tamamen uygun versiyonu bulmak için denemeniz gerekmektedir.(Popüler kullanılan telefonlar Hepsini desteklemektedir. )

Boyut = 23.37 Mb  Versiyon= v5.1352.01

İndirmek İçin Tıklayınız

İndirmek İçin Tıklayınız


3-Winrar (Sıkıştırılmış Dosya Yöneticisi)

İndirdiğiniz pek çok Rom ve Halihazırda dosyalar sıkıştırılmış halde bulunurlar(.zip,.tar,.rar,.iso vb.). Bu tür dosyalar Genel tercih edilen Winrar programıyla açılabilir.  Zaten hemen hemen her Bilgisyarda bulunan bu yazılımı yinede bilmeyen olabilir diyerek eklemek istiyorum.

Indirme linklerinin güncel olması açısından Tamİndir sitesi üzerinden yönlendiriyorum.
İndirmek için Tıklayınız


4-MTK Droid Tool (Mediatek Cihazlar içindir[MTK].)


Bu program ile Mtk işlemcili cihazlar için
* emmc texti oluşturabilirsiniz. 
* İmei değiştirebilirsiniz. (İMEI değiştirmek illegaldir, Tavsiye etmiyorum. Yakalanan çok nadir (neredeyse yok) olmasına rağmen ağır maddi cezaları mevcuttur.)
* Gerçek işlemcinizi öğrenebilirsiniz. 
* LCD driver IDnizi öğrenebilirsiniz. 
*Mevcut Rom yedeğinizi alabilirsiniz. 
*Cihazınıza Cwm kurabilirsiniz. (Recovery mod)
Ve daha pekçok özellik mevcuttur.

1 yorum:
Write Comment

Web sitemiz kişilik haklarına saygılı olmayı hedef edinmiştir.Sitemizde yazacağınız tüm yorumların sorumluluğunun yalnızca size ait olduğu kabul etmiş sayılırsınız. Küfür,argo,aşağılayıcı ve siyaset gibi kargaşaya neden olucak tüm yazılar yasaktır. Yorum yaptığınızda bunları kabullenmiş sayılırsınız.

CepFonX için yardımcı olun! Bizi Sosyal Medyada Paylaşın
Yazılarımızdan Hemen Haberdar Olun!
Güvenli İndir