CepFonX@outlook.com

CepFonX Türkiye Teknolojik Yardım Platformu

Bizi takip edin & Yenilikleri Kaçırmayın!

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Odin Kullanarak ROM Yükleme İşlemi! ( S3, S4,S5 Note2, Note3, Note 4 ve LTE'leri) [SAMSUNG]

Posted by   on Pinterest

Bu makale tamamıyla CepFonX'e Aittir.Yazılı izin alınmadan kullanılması sonucunda ilgili makamlara başvurulur.İzinsiz herhangi bölümünü elektronik veya yazılı ortamlarda kopyalamanız,fotoğrafını çekmeniz, alıntılamanız veya herhangi bir yolla depolamanız yasaktır! Bu metin arşiv sitelerinde kayıtlı olarak tarihle beraber saklanmaktadır.

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti



Merhabalar bu yazımızda en ince anlatımla herkesin anlayabileceği bir dille Rom yükleme işlemini baştan sona anlatmak istiyorum.
ÖNCELİKLE...Pek çok kişinin içinde korku,stres,bilinmeyenler vs. ,akılda kalan sorular gibi bir sürü kargaşa var ilk olarak bunları giderelim.

Telefonumun garantisi gider mi?

Sammobile'den indirdiğiniz birebir Orjinal Rom yüklemeniz "KNOX WARRANTY VOID" sayısını yükseltmez, yani garantiden çıkartmaz, denenmiştir, test edilmiştir. (CepFonX bu ifadeyi tecrübelerine göre belirtmiştir.Yapacağınız tüm işlemlerin sizin sorumluluğunuzun altında olduğunu unutmayın.Bu metin yalnızca yardımcıdır,herhangi kesinliği yoktur.)
Fakat indireceğiniz romda;
Ülke adı,
Sürümü aynı olmalıdır.!

*Root atarsanız bu sayı ARTAR!!! 

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

Telefonuma Yapacağım bu işlemlerin Riskleri nelerdir?

*İşlem sırasında elektrikler kesilirse ,işlem yarıda kalacağından dolayı rom yükleme işlemi başarısız olur ve cihazınız soft-birick veya hard-brick olur. (Laptop kullanırsanız elektrikler sorun olmaz.)

*Aynı şekilde işlem sırasında USB Kablosu çıkarsa işlem  yine yarıda kesilir ve aynısı olur.

*Şarjınız en az  %50 olmalıdır. (Orjinal samsung bataryası tavsiye edilir ve %100 dolu olması önerilir.)

*Eğer yanlış cihazın romunu yüklerseniz cihazınız açılmaz,hard-brick olur. (S3 romunu S5'e yüklemek gibi.)

*İndirdiğiniz Romun Tam (Eksiksiz) olmasına dikkat edin hatalıysa işlem başlamayabilir hata verir.(MD5 Kontrolü denen dosya doğrulaması işlemi vardır,dilerseniz araştırabilirsiniz.)

*Az önce bahsettiğimiz garantinin geçersiz olup-olmama durumu vardır.

*Şimdilik riskler bunlar başka bir risk yok gibi şuan için ;)  [İçinizi rahat tutun]


Telefonumu Eski haline geri getirebilir miyim?

Elbette, daha önceki romunuzu (stock,orjinal rom) kurarak telefonunuzu eski haline getirebilirsiniz.
Bu romu nerden temin edebilirim diyorsanız.
Siteye gitmek için Tıklaadresine girerek temin edebilirsiniz.

ROM NASIL YÜKLENİR?

A-Romu yüklemeden önce yapılmasını gerekenler;


WİPE

Yapmayan arkadaslar olabilir  ben muhakkak Wipe'larin hepsinin yapilmasını öneriyorum yoksa yazılımı yükledikten sonra bir çok bug ile karşılabilirsiniz. (Bug: Saçma Hatalar, Stabilite sorunları) 

Not : Yapacagimiz Wipe işlemleri telefonunuzdaki bilgileri silecek ve sıfırlayacaktır. Ona göre yedeğinizi almayı unutmayınız. ! 

Bunları yapmadan önce elimizde rom dosyası hazır bulunması daha iyi olur, eğer sadece ROM atacaksanız aşağıdan size uygun rom dosyasını indirip işlemlere öyle başlamanızı öneririm ; yok sadece amacınız telefonu yenilemek, sıfırlamak ise "Wipe" işlemlerini yapmanız yeterli olacaktır. 

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

Wipe Nasil Yaparım ? 


Telefonunuzu kapatın daha sonra "SES AÇMA" + "MENU" + "GÜÇ"  dügmelerine aynı anda basınız ve bekleyiniz. Doğru zamanlama ile yaptıysanız android ikonumuz gözükecek ve daha sonra CWM'miz gelecektir. 

Burada yapmamız gereken sırasıyla "Wipe/Data Factory Reset" ve "Wipe Cache Partition" dur.Ses kısma tuşu Aşaği , Ses Açma ise Yukarıya yönlendirir seçili ekranı. wipe'lara gelip Güç tuşuna basınız ve içinde YES'e gelip gene GÜÇ tuşuna basınız. 

Bunları yaptıktan sonra telefonu kapatınız ve Rom atmaya hazırsınız. 

Önerilen : Rom yüklendikten sonra da cihazı kurmadan yani ad soyad gibi yerleri geçmeden kapatıp aynı işlemi yapmanız önerilir. Yeniden başlarsa şarjı çıkararak telefonu kapatabilirsiniz.

B-ROMU YÜKLEME İŞLEMİ

Samsung'un resmi olarak verdiği güncellemeleri, garantiye uygun şekilde yüklemenin yolu budur. En sağlıklı yol Odin ile romu sıfırdan kurmaktır, zira öteki türlü OTA üzerinden yapılan büyük güncelleştirmelerde telefonun saçmalama, açılmama, indirirken veya yüklerken yarıda kesilme riskleri vardır. Bu yol risksizdir(kullanıcı hataları dışında)adımları denildiği şekilde uygularsanız hiçbir sıkıntınız olmayacaktır. 

Rom yükleme işlerine başlamadan önce olası hatalar ve cihazın bilgisayar tarafından tanınmaması sorunlarına engel olmak için Samsung Usb Drivers dosyasını mutlaka kuruyoruz ve şarjımızın % 50 ' den fazla olması olası sıkıntıları engellemek için önemli. 

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

Başlıyoruz... 

Odin programını rar'dan çıkarıyoruz ve simgesinden programı açıyoruz. Bu arada rom dosyamız hazırda bulunmalı ve telefon "DOWNLOAD MODE" da iken pcye bağlı olmak durumundadır. 

Şimdi kuruluma geçelim. Telefonu Download Mode ' a alıyoruz. ( Cihaz kapalı iken Ses Kısma + Menü + Power tuşlarına basılı tutun Yeşil ekran gelince Ses Açmaya bir kere basın ve alttaki ekrana ulaşın. ) 

Bu haldeyken kablomuz bilgisayara bağlı dokunmuyoruz.
Yükleme işlemi başlayınca aşağıdaki gibi mavi çubuk çıkacaktır.
Oradan zamanı ne kadar kaldığını takip edebilirsiniz.
Bundan sonra cihazımız yeniden başlayacak ve açılacak. 
(Açılma süresi 1dk. ile 30 dk. arasında değişiyor endişelenmeyin)

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

İŞLEMLER SIRASINDA ALABİLECEĞİNİZ HATALAR VE ÇÖZÜMLERİ

1-Samsung's firmware upgrade encountered an issue Hatasının çözümü

Yapılışı yukarı anlatımdaki Rom kurma işlemleri ile birebir aynıdır. 

PDA ' dan All Samsung Recovery.tar dosyasını göstertip, yükleteceksiniz. 


İşlem bu kadardır sonra telefon otomatik kendi açılacak. 

All Samsung Recovery.tar İndirmek için aşağıya tıklayınız.

2-ODİN FAİL HATASI Çözümü

<ID:0/004> NAND Write Start!! 
<ID:0/004> FAIL! 

Bu şekilde bir hata alıyorsanız büyük olasılıkla eMMC Nand belleğiniz ölmüştür, Odin tekrar bunu flashlayamıyordur. Dua edin garantiniz olsun direkt verin onlar halledecektir. Garanti servisine "Sadece bir gün telefonu açmaya kalktığımda açılmadığını farkettim" demeniz kafidir. 

Az bir olasılık ile farklı odin versiyonları, farklı pit ve rom dosyaları ile sağlıklı olduğu kesin olan usb ile bilgisayar üzerinden yüklenmesi denenir.

3-Complete Write Operation Failed !! Hatası ve çözümü


<ID:0/008> Complete Write Operation Failed !! 
<ID:0/008> Added ! 
<ID:0/008> Succes 0 / Failed 1 

Bu şekilde hata alıyorsanız farklı bir bilgisayarda sağlıklı bir usb ile sağlıklı bir orjinal rom dosyasını yüklemeyi deneyiniz. 

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

4-"There is no pit partition" veya "Re-Partition operation failed" Hatalarının Çözümü

Eğer bu hataları alıyorsanız yapmanız gerekenler şunlar ; 

1) En güncel romu anlatıldığı gibi kurunuz. 

2) Olmaz ise .pit dosyasını indirerek Odinde PIT dosyası yerine gösterip "Re-Partition" unda işaretli olduğuna emin olup bunu yüklemenizdir. 

3) Olmaz ise hem .pit dosyasını hem rom dosyasını birlikte gösterip ikisini birlikte kurunuz. 

Pit Dosyaları ; 

Lütfen doğru telefona doğru dosyayı indirin. Aksi halde telefonunuzu daha kötü hale getirebilirsiniz. 

S3 I9300 

S3 I9305 

S4 I9500 

S4 I9505 

NOTE 2 N7100 

Birkaç yerde faydalandığım emekleri için Murat'a minnetimi sunuyorum.
Yazımı burada noktalıyorum sorunuz olursa çekinmeyin.





 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

6 yorum:
Write Comment
  1. abi ben cyanogenmod kullanıyordum sürekli whatsapp sıkıntısı yasadım ıcın orjinal roma dondüm 5.0.1 türkiye romuna onceden de cm12 iken bu romla orjinal hale dönmüştüm anca şimdi hiç açılmıyor yani herşeyi yaptım anca senin o 1 dakika veya 30 dakika da açılır dedin şey şuan açılmıyor 50 dakika oldu acil cevap lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan bu rom kurulu derken? Odindeki "re-partition" vs. seçenekleri iyi kontrol et ayrıca bazen odinden orjinal roma dönerken cihaz açılmıyor bu çok normal bunun için orj. roma döndükten sonra "wipe" yapmanız gerek.

      Ekstra Ücretsiz Destek almak için: CepFonX@outlook.com

      Sil
  2. bende odin yanıt vermiyor baslatınca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lütfen yardım edin tlf açılmıyor samsung yazısı kalıyor

      Sil
    2. USB Driverleri kurduğunuzdan emin olunuz, Bilgisayarın sağlam vaziyette olduğundan emin olunuz, Doğru Rom'u [kendi cihazınızın romunu] attığınızdan emin olunuz. Eğer bunlardan eminseniz sıkıntı yaşamazsanız. Yinede hata olursa işlem bittikten sonra samsung yazısında kalıyorsa recoveryden wipe yapmanız yeterli olucaktır. Cihazınız açılacaktır.

      Sil
  3. Merhaba. Note 2 cihaza hicbirsey kuramiyorum. Odin failed hatası veriyor. Power ile açmak istedigimde ekranda cizgiler çıkıyor. Downloading moduna giriyor ama wipe için yapılan ses up+home+power yapınca yine cizgiler çıkıyor. Cihazı birinden aldım ve geçmişi hakkında bilgim yok. Yardımcı olabilirmisiniz lütfen?

    YanıtlaSil

Web sitemiz kişilik haklarına saygılı olmayı hedef edinmiştir.Sitemizde yazacağınız tüm yorumların sorumluluğunun yalnızca size ait olduğu kabul etmiş sayılırsınız. Küfür,argo,aşağılayıcı ve siyaset gibi kargaşaya neden olucak tüm yazılar yasaktır. Yorum yaptığınızda bunları kabullenmiş sayılırsınız.

CepFonX için yardımcı olun! Bizi Sosyal Medyada Paylaşın
Yazılarımızdan Hemen Haberdar Olun!
Güvenli İndir